Η Kitty Crowther στην Αθήνα και τη Νάξο!

Έμπνευση, Παρουσιάσεις | 27.05.2019

Ο Μάρτης σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Βελγίου στην Αθήνα και τη Wallonie-Bruxelles International έχουν τη μεγάλη χαρά να καλωσορίσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη διακεκριμένη Βελγίδα εικονογράφο και συγγραφέα Kitty Crowther.

Η πολυβραβευμένη δημιουργός παιδικών βιβλίων επισκέπτεται τη χώρα μας για πρώτη φορά τον Μάιο, δίνοντάς μας την ευκαιρία να αποκτήσουμε πιο άμεση και ουσιαστική γνωριμία με το έργο της.

Η Kitty Crowther γεννήθηκε στο Βέλγιο το 1970 και σπούδασε Graphic Arts στο Ινστιτούτο Saint-Luc στις Βρυξέλλες. Από το 1994 έχει δημιουργήσει περισσότερα από 35 βιβλία με δικά της κείμενα και εικόνες, ενώ  έχει εικονογραφήσει έργα άλλων σπουδαίων συγγραφέων, όπως των Astrid Lindgren, Bart Moeyaert, Toon Tellegen κ.ά. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες.

Για το έργο της έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία. Το πιο σημαντικό είναι το ALMA, η υψηλότερη τιμή και διάκριση για έναν δημιουργό παιδικού βιβλίου, που απονέμεται κάθε χρόνο από τη σουηδική κυβέρνηση στη μνήμη της Σουηδής συγγραφέα Astrid Lindgren και το οποίο απονεμήθηκε στην Kitty Crowther το 2010.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Πέμπτη 30 Μαΐου, 18:00: Βιβλιοπωλείο Public στο Σύνταγμα.

Η πολυβραβευμένη Βελγίδα δημιουργός Kitty Crowther στην πρώτη της επίσκεψη στην Ελλάδα, προσκεκλημένη των εκδόσεων Μάρτης και του βιβλιοπωλείου Public, θα παρουσιάσει το έργο της με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από τον χώρο του παιδικού βιβλίου: Ειρήνη Βοκοτοπούλου (υπεύθυνη της ιστοσελίδας bookbook.gr για την προώθηση της ανάγνωσης στις παιδικές ηλικίες), Βασιλική Νίκα (εκπαιδευτικός, μεταφράστρια, Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ) και Θοδωρής Χρυσικός (εικαστικός, εικονογράφος βιβλίων, καθηγητής στα εκπαιδευτήρια Δούκα).

Η εκδήλωση απευθύνεται σε ενήλικο κοινό. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη δημιουργό.

Είσοδος ελεύθερη.

Facebook event

Public: Καραγεώργη Σερβίας 1, πλατεία Συντάγματος, 210-8181333

Παρασκευή 31 Μαΐου, 18:00: Βιβλιοπωλείο Little Book στο Χαλάνδρι.

Η ηθοποιός και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού Μυρτώ Πανάγου θα ζωντανέψει τους ήρωες των βιβλίων Ο φίλος μου ο Τζιμ και Μικρές νυχτερινές ιστορίες της Βελγίδας συγγραφέα και εικονογράφου σε μια μαγική διαδραστική παράσταση!

Σας περιμένουμε για να γνωρίσετε την πολυβραβευμένη δημιουργό από κοντά και να σας υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.

Για παιδιά από 3 ετών. Είσοδος ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Facebook event

Little Book: Χαϊμαντά 35, 15234 Χαλάνδρι, 2106855404

Σάββατο 1 Ιουνίου: 4ο Bobos Art Festival

Στη μία η ώρα, στη σκηνή του 4ου Bobos Art Festival στον Κήπο του Μεγάρου, οι αγαπημένες των παιδιών Έλενα Ιωάννου (γνωστή και ως Έλεν Τρέλεν από τους Burger Project) και Μαρία Τερζάκη θα μας ταξιδέψουν στο ονειρικό σύμπαν της πολυβραβευμένης Βελγίδας δημιουργού παιδικών βιβλίων Kitty Crowther μέσα από τη δραματοποιημένη αφήγηση του βιβλίου Ο φίλος μου ο Τζιμ. Μια ειδικά σχεδιασμένη για το φεστιβάλ διαδραστική παράσταση με πολύ παιχνίδι, κέφι συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Θα ακολουθήσει το εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Παιχνίδι με τις λέξεις” με τη Βιβιάνα Μηλιαρέση, εμπνευσμένο από το έργο της Kitty Crowther. Χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά και στοιχεία από τα παραμύθια της, τα παιδιά θα δημιουργήσουν τις δικές τους σουρεαλιστικές ιστορίες και θα τις πάρουν μαζί τους! Διάρκεια εργαστηρίου: 15:00-19:00. Για παιδιά από 5 ετών.

 Κυριακή 2 Ιουνίου, 12:00: Η Kitty Crowther υπογράφει τα βιβλία της στον Μάρτη.

Σας περιμένουμε με χαρά για να γνωρίσετε από κοντά την αγαπημένη μας δημιουργό Kitty Crowther!

Η Έλενα Ιωάννου των Burger Project και η Μαρία Τερζάκη θα μας παρουσιάσουν τη διαδραστική παράσταση Ο φίλος μου ο Τζιμ. Η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της και θα συνομιλήσει με το κοινό.

Για παιδιά από 4 ετών. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Facebook event

Μάρτης: Χάρητος 8, 10675, Κολωνάκι, 210-3210982

Η Kitty Crowther στη Νάξο

Δευτέρα, 3 Ιουνίου στις 19:00: Ανοικτό εργαστήρι με την Kitty Crowther για τα παιδιά της Νάξου στην πρώην Σχολή Ουρσουλινών στο Κάστρο, στο πλαίσιο της έκθεσης ζωγραφικής που διοργανώνει το Εργαστήρι παιδικής τέχνης της Φιλίππας Φλώρακα και του Γιάννη Χάλκου.

Τρίτη, 4 Ιουνίου, στις 10:00: Η Kitty Crowther θα συνεργαστεί δημιουργικά με μαθητές από τα σχολεία της Χώρας.

Facebook event

 

Βιβλία της Kitty Crowther στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μάρτης:

Ο νάνος δεν κοιμάται [2015] (εικονογράφηση Kitty Crowther, κείμενο Astrid Lindgren, μετάφραση Άννα Παπαφίγκου)

Μικρές νυχτερινές ιστορίες [2018] (κείμενο και εικονογράφηση Kitty Crowther, μετάφραση Ξένια Καλογεροπούλου)

Ο φίλος μου ο Τζιμ [2019] (κείμενο και εικονογράφηση Kitty Crowther, επανακυκλοφορεί σε νέα μετάφραση της Μυρσίνης Γκανά)

 

« Συνέντευξη: Η Kitty Crowther στο elniplex.com
Summer camp στον Μάρτη! »