Οι Εκδόσεις Μάρτης κλείνουν φέτος τα 10 τους χρόνια και το γιορτάζουν! Το αρχικό όραμα της έκδοσης βιβλίων υψηλής αισθητικής που να εμπνέουν τα παιδιά και να πυροδοτούν τη φαντασία τους παραμένει άσβεστο και ενδυναμώνεται χρόνο με τον χρόνο.
Οι εκδόσεις Μάρτης ήταν άλλωστε αυτές που σύστησαν στο ελληνικό κοινό διεθνείς δημιουργούς, όπως η Isol, η Kitty Crowther και η Gunilla Bergstrom, ενώ έφεραν στην Ελλάδα και μετάφρασαν από τα σουηδικά βιβλία της πολυαγαπημένης Astrid Lindgren που ως τότε δεν είχαν εκδοθεί στη χώρα μας. Μας σύστησαν τον Άλφονς και τον Νάνο, την Αγγελίνα και την Άνια, τον Σπίθα και πολλούς ακόμα αγαπημένους πρωταγωνιστές βιβλίων. Ο Μάρτης ήταν που έδωσε ζωή και εικόνα και στα παραμύθια της Ξένιας Καλογεροπούλου.

Σήμερα ο Μάρτης, ανανεωμένος πια, φιλοδοξεί να συνεχίσει την πορεία αυτή παρουσιάζοντας στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό βιβλία με πρωτότυπη θεματική, σύγχρονο περιεχόμενο και σεβασμό προς το παιδί. Βιβλία που δημιουργούν μοναδικές συναισθηματικές εμπειρίες μεταξύ γονέα και παιδιού. Βιβλία που διεγείρουν, κινητοποιούν, συγκινούν και προβληματίζουν.

Ήδη ο κατάλογος τους τον τελευταίο καιρό έχει εμπλουτιστεί με τίτλους όπως το «Καταφύγιο της Λύπης» των Anne Booth και David Litchfield, το «Τι βλέπεις όταν κοιτάζεις ένα δέντρο;» της Emma Carlisle και το εκπληκτικό «Πώς κατεβαίνει ο Άγιος Βασίλης από τις καμινάδες;» των Mac Barnett και Jon Klassen, ενώ η χρονιά μπήκε δυναμικά με ενδιαφέροντες τίτλους, όπως το «Σαν το σπίτι σου», ένα βιβλίο γνώσεων για το τι σημαίνει σπίτι, της Νορβηγίδας εικονογράφου Signe Torp. Και φυσικά περιμένουμε πολλές ακόμα νέες εκδόσεις στη συνέχεια, όπως μια νέα ιστορία από την Ξένια Καλογεροπούλου με τίτλο «Τα δώρα του βασιλιά της θάλασσας», νέο βιβλίο από τον αγαπημένο εικονογράφο David Litchfield, αλλά και νέες ιστορίες που θα προστεθούν στην αγαπημένη σειρά της Gunilla Bergström με πρωταγωνιστή τον Άλφονς.
Διάβασε περισσότερα στο kokkinialepou.gr









